tiistai 30. huhtikuuta 2013

Vappuaaton treenit

Tänään näytti, että jouduttaisiin tarpomaan sateiseen metsään mutta kuinkas kävikään! Vielä metsään ajaessa ripotteli välillä vähän enemmänkin vettä, mutta lenkkipaikalle päästyämme alkoikin taivas rakoilla ja saatiin tehdä lenkki välillä jopa auringon paisteessa! Voi että miten nautinkaan näistä lenkeistä, kun ei ole vielä liian kuuma itselle eikä koiralla, eikä koko ajan korvan juuressa pörrää joku öttiäinen tai koiria ahdistele hyttyset. Jään kyllä kaipaamaan talven ihania lumilenkkejä... varsinkin kun taas koittaa se hetki kun bongaan kevään ekan ampiaisen.

Lenkin jälkeen otettiin tokotoko- ja rallytokotreenit meidän taloa vastapäätä olevan lastentarhan pihalla. Pientä häiriötä lähinnä ohikulkevien ihmisten muodossa. Erotuin muuten hieman joukosta siinä seistessäni treeni- ja lenkkikamppeet päällä, kun ohi kulki ihmisiä korkkareissa ja serpentiinit kaulassa heiluen. :)

Ninja aloitti. Olin ajatellut treenata rallya silmällä pitäen pujottelua ja spiraalia, mutta en löytänyt punaisia kartioita, vaikka kuinka etsin sisältä ja autosta (tätä kirjoittaessani muuten tajuan että taisin laittaa ne koirien lelukoppaan!!). Onneksi mun auto on about lattiasta kattoon täynnä kaikkea koiratavaraa, joten pujoteltiin sitten kolmea värikästä muovijuomakuppia. Ihan hyvin nekin toimivat ja taisinpa jopa lukea jostakin, että kannattaisi nimenomaan treenata kaikella "kummallisella", koska kisoissa voidaan pujotella ihan mitä vain. Pujottelu meni hyvin, tosin Ninja kaipaa kyllä paljon treeniä täyskäännöksiin vasemmalle, se ei oikein meinaa taipua pois alta ja käännöksestä tulee melko soikea. Itseasiassa Piitulla oli tänään samaa ongelmaa, mutta sen takia koska se halusi edistää ja jouduin melkein kävelemään sen päälle käännöksessä.

Normitokossa Ninja treenaa alokasluokan liikkeitä, joten otettiin useita sivulletuloja, muutaman askeleen seuraamisia puoli-imuuttamalla ja käännöksiä muutaman askeleen jälkeen. Ei moittimista, samoin liikkeestä pysähtyminen meni hienosti. Ninja on oppinut pysähdyksen varmaan nopeiten ikinä ja kestää hienosti vaikka jatkan matkaa useamman askeleen. Samoin se ei tule vastaan kun palaan luokse vaan malttaa odottaa. Käsiapu pysähtymisen hetkellä meillä on kyllä vielä käytössä, mutta eiköhän sitäkin aleta nyt häivyttää pois.

Maahanmenot oli aika nihkeitä märällä asfaltilla, joten vaihdettiin aurinkoiselle nurmikkopläntille ja saatiin niihinkin vähän vauhtia. Ninjan tekniikka maahanmenossa on vaan aika erikoinen... siinä on kädet vaarassa jos avittaa käsiavulla, kun Ninnero syöksähtää tassut ojossa kättä kohti. Auts.

Piitukin otti rallyn osalta pujottelua, spiraalia sekä liikkeet joissa koira menee maahan tai istumaan ja ohjaaja kiertää sen ympäri. Eipä noissa ole Piitun osalta ongelmaa, tosin pujottelu (=seuraaminen) oli alkuun aika ongelmallista, kun Pipalla oli kierrokset taas katossa. Se sekosi ihan täysin jo siinä, kun otin sen treenaamaan. Mun ongelma noissa seuraamista vaativissa liikkeissä on se, että olen tottunut normitokon parissa olemaan mahdollisimman hiljaa itse suorituksen ajan ja rallyssa pitäisi kai muistaa jutella koiralle. :)

Piitu teki myös normitokoa, mutta alkaa kai olla vähän turha sitä treenata enää vain omatoimisesti. Pitäisi ihan oikeasti käydä jossain möllitokossa kokeilemassa, miten se toimii siinä melkein-kokeenomaisessa tilanteessa... Mutta miten sen saisi sinne paikanpäälle ilman automatkaa ja sen tuottamia kierroksia, miten miten miten?

Jatkossa treenisuunnitelmassa on rallyn osalta ainakin käännökset ja sivulta eteentulo. Käytin töissä häpeilemättä tulostusmahdollisuutta ja tulostin itselleni kyltit ja niiden ohjeet (minikoossa tosin, en kehdannut tulostaa jokaista kylttiä A4-koossa), joten eiköhän tässä päästä niitä harjoittelemaan vähän monipuolisemmin... Aika nopeasti kyllä hurahdin tähän(kin) lajiin, saa nähdä kuinka pitkälle se johtaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti